Interieurstyling advies

 


Een volledig interieuradvies en uitgewerkt 2D en 3D plan bestaat uit verschillende stappen die ons samen naar een gepast nieuw interieur brengen met de juiste sfeer en waar je jezelf prettig zult voelen. 


1.   Een goed interieuradvies begint met kennismaken

 

Om je een interieuradvies te geven dat bij je past, wil ik graag weten wie je bent, wat je interesses zijn en hoe en door wie de betreffende ruimte(s) gebruikt zal worden.

 

Ik vraag je om foto’s en afbeeldingen te verzamelen van dingen die je mooi vindt. Zo kan ik me een beeld vormen van een gewenste sfeer, Die verzameling vormt een soort moodboard.

 

Je hebt vast al een bepaalde sfeer in gedachten, maar deze sfeer moet wel passen bij jou en de manier waarop jij leeft, jouw woonsituatie en de feiten waar je niet omheen kunt.

 

Met de feiten bedoel ik dingen als; praktische dingen over je interieur, gezinssituatie, hobby’s, huisdieren, lichtinval, woonstijl, kleuren, verlichting en nog veel meer.

 

Om je nog een beter beeld te geven van dingen die van belang zijn hier nog enkele voorbeelden:

 

  • Heb je een huis op het zuiden met warm licht of op het noorden met koud licht?

 

  • Zijn er veel of weinig ramen? 

 

  • Welke vloer ligt er?

 

  • Welke vorm heeft de ruimte?

 

  • Welke persoonlijke dingen zijn al aanwezig in het interieur, die bij jou horen en echt moeten blijven.

 

  • Welke meubelstukken of accessoires zijn echt kenmerkend voor jouw stijl?

 

Deze onderdelen hebben allemaal invloed op de sfeer in je huis en neem ik dus mee in het uitwerken van een passend interieurplan (wat op zich pas een traject is NA een eerste adviesgesprek). Voor een volledig interieurplan bespreken we ook je budget. Klein of groot dat maakt niet uit, er zijn mogelijkheden genoeg om een ruimte opnieuw vorm te geven. 



2.   Plattegrond op schaal

 

Als ik aan de slag ga met een ontwerp voor je interieur dan heb ik een plattegrond nodig. Zorg dat je de plattegrond met afmetingen beschikbaar hebt. Het liefst op schaal, dat voorkomt misverstanden bij de gesprekken en bij het inpassen van nieuwe elementen

 

Uiteraard kun je ook zelf de plattegrond tekenen en alle maten noteren, maar het scheelt veel tijd en moeite als je die al (digitaal) beschikbaar hebt van de (ver)bouwperiode.

Een eerste adviesgesprek kan eventueel nog zonder exacte plattegrond, maar aangezien ik tijdens ons gesprek graag op een (digitale) kopie teken en een goed beeld wil vormen van de betreffende ruimte(s), is een plattegrond toch eigenlijk wel onmisbaar.

 

Met behulp van de aangeleverde plattegrond, ga ik het creatieve proces in en ideeën uitwerken in een 2D en 3D tekening met een voorstel voor meubelafdeling, kleuren, accessoires, verlichting en meer.

 

3.   Bespreken van het volledige ontwerp

 

Het creatieve proces brengt me naar een volledig uitgewerkt interieurplan. De gebruikte elementen vermeld ik afzonderlijk in de presentatie, soms zelfs met winkel/website en prijs erbij. Dat is niet altijd mogelijk, want ik heb vaak ideeën die ik niet in een winkel of online kan terugvinden. Wat dat betreft is het heel vrij denken als er geen verplicht budget aan het ontwerp hangt. Is er wel een budget waar we binnen moeten blijven, dan probeer ik toch alles zo vrij mogelijk te bedenken en strepen we later dingen weg of zoeken prijstechnisch passende invullingen die lijken op hetgeen in het interieurplan is opgenomen.

 

We spreken een moment af bij de betreffende woning of online om het plan te presenteren. Hierbij krijg je voor het eerst mijn voorstel te zien. Je kunt er daarna eens rustig over nadenken en aangeven of het helemaal bij je past of welke dingen je anders zou willen. 



4.   Uitvoeren van het plan

 

Een van de leukste, maar ook moeilijkste delen is het doorvoeren van het plan en de betreffende ruimtes zo goed mogelijk te matchen met het ontwerp.

 

Je neemt hierbij mogelijk een aannemer in de arm met wie je de plannen deelt of gaat zelf aan de slag met de klussen. In beide gevallen goed plannen en de nodige uren reserveren om alle onderdelen te shoppen. Er zijn diverse bedrijven die een soort alles-onder-een-dak leveren, dat kan je helpen hierbij, want daar kun je zowel terecht voor meubels op maat, accessoires, gordijnen, verf kleuren en andere zaken.

 

Op verzoek kan ik je bij een van onze contacten brengen en daar op basis van het interieurplan gericht met je shoppen. Zo kom je waarschijnlijk sneller tot het complete plaatje en heb je ook direct een partij binnen handbereik die je een offerte geeft voor het uitvoeren van het plan en de gebruikte materialen.

 

Je mag best een beroep op me doen voor zulk gericht shoppen. Hiervoor reken ik wel extra kosten a € 50 p.u., maar daarvoor zal ik het plan ook duidelijk toelichten aan de leverancier en zorgen dat er geen misverstanden ontstaan en je helpen de juiste stoffen te kiezen etc..



5.   Klaar! Tijd voor foto’s!

 

Geweldig, we hebben samen de diverse stappen doorlopen en je hebt het plan voor je nieuwe interieur uitgevoerd. Dat alleen is al een feestje waard en je zult blij zijn om vrienden/familie het eindresultaat te showen.

 

Het is ook hoog tijd om er mooie foto’s van te maken en je doet mij er ook een groot plezier mee om die te delen met me. Het is ontzettend leuk om een plan op papier te vergelijken met het uiteindelijke resultaat. Wat begon met een eerste adviesgesprek en kennismaking en vorm kreeg als voorstel in een creatief proces kwam tot leven in een echte tastbare werkelijkheid.

 

Foto’s van het uitgevoerde interieurplan zijn altijd welkom. Stuur ze naar info@AniDesignideas.nl